Na světě existuje mnoho potravin a pochutin, které se určitými způsoby nahrazují. Pokud však existuje nějaká, o které mnohdy lidé ani nevědí, že existuje, je to zcela jistě kakaová hmota. Právě ta by přitom měla být základem všech čokolád. Protože však jde o poměrně drahou surovinu, velké firmy začaly tuto surovinu nahrazovat různými typy tuků, cukry a podobně. Výsledkem pak jsou velmi sladké a zcela nezdravé cukrovinky, které by se neměly objevit v jídelníčku nikoho.
kvalitní čokoláda

Víte, jak vypadá kvalita?

Kakaová hmota je vlastně zpracovaný kakaový bob, a proto si zachovává všechno, co tato rostlina nabízí. Není to jenom vysoký obsah zdravých tuků, ale také vláknina či bílkoviny. To všechno z rostliny, kterou byste v našich zeměpisných podmínkách našli jenom stěží. V exotických zemích se však nachází zcela běžně, a proto je třeba vědět, co vám tento zelený strom nabídne.

Využití, které vás jenom napadne

Ať už chcete vyrábět domácí čokoládu, nebo byste chtěli touto potravinou zpestřit svůj jídelníček, fantazii se nemusíte bránit. Sami totiž poznáte, co vám vyhovuje, co vám chutná a co je pro vaše tělo vhodné.
kakaovník a jeho plody

Kdy se dá tato surovina využít?

–        Tvorba dezertů
–        Výroba čokolády
–        Dozdobení snídaní
Nejedná se o potravinu, kterou byste mohli jen tak jíst. Ačkoliv se to dá, není to žádný příjemný zážitek, protože tato hmota je sama o sobě poměrně hořká. Je to zkrátka kakao, avšak neošizené o žádné tuky ani další látky, které dělají tuto surovinu tak charakteristikou. Tak či tak, využití tato surovina má, a proto stačí přijít na to, jakým způsobem byste mohli využít právě ve své kuchyni. Ať už se však rozhodnete pro svépomocnou výrobu čokolády, nebo rozhodnete tuto surovinu využít jiným způsobem, můžete očekávat, že vaše radost z výsledného produktu bude opravdová velká. Objevte potravinové kouzlo, které vám zanechá úsměv na tváři.